ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άστραψε» και «βρόντηξε» ο Κουτσούμπας: «41 μήνες είστε στην εξουσία και λέτε τα ίδια για το τέλος των δύσκολων μέτρων»

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 2122

Koutsoumpas KKE 080618bΜε αφορμή την σημερινή κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και την συζήτηση του τις επόμενες μέρες

ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους βουλευτές και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας Ε.Ε. την πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κύριος Κουτσούμπας ανέφερε ότι αυτό που χρειάζονται οι βουλευτές του ΣYΡIZA δεν είναι ενημέρωση αλλά εξάσκηση μνήμης.

«Εξάσκηση μνήμης χρειάζεστε από τα πολλά πολυνομοσχέδια έχετε χάσει το λογαριασμό. Μην αρχίσετε τα γνωστά ότι αυτά είναι τα τελευταία δύσκολα μέτρα.

41 μήνες που είστε στην εξουσία κάθε μήνα λέτε τα ίδια για το τέλος των δύσκολων μέτρων, για το φως που έρχεται ,για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση και λοιπά.

Αυτά τα δύσκολα μέτρα είναι δύσκολα για τις εργατικές οικογένειες μόνο όχι για το κεφάλαιο, όχι για τους λίγους ,όχι για τους εκπροσώπους τους στους οποίους υποσχεθήκατε νέες ελαφρύνσεις και νέα προνόμια.

Τις ίδιες δεσμεύσεις έχει αναλάβει και η Νέα Δημοκρατία. Η μόνη σας διαφορά είναι ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα ευεργετηθεί το κεφάλαιο».

Ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε ότι με το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί καταρρίπτεται ο μύθος και ο ισχυρισμός περί καθαρής εξόδου και περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής.

«Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει νέα μέτρα φτωχοποίησης του ελληνικού λαού όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για την λαϊκή οικογένεια κάτι που δεν έκρυψε ούτε ο κ. Τσακαλώτος. Αν προσθέσει κανείς και τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και τις μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο καταλαβαίνει κανείς ότι η μεταμνημονιακή εποχή περιλαμβάνει περίπου ότι και η μνημονιακή .Μέτρα χωρίς τέλος για το λαό για να ευεργετηθεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο».