ΑΦΡΙΚΗ

Άσχημα τα νέα για το 5G και στη Νότια Αφρική: Εκατοντάδες επιθέσεις σε πύργους κεραιών

5g Keraies MTN 300420Μετά την Βρετανία και τις μαζικές επιθέσεις στην υποδομή του 5G επιθέσεις και βανδαλισμοί σημειώνονται και στη Νότια Αφρική.

Τελευταίο θύμα η εταιρεία MTΝ, η οποία ήδη μετρά 53 καταστραμμένες κεραίες στην βιομηχανική περιοχή του Gauteng αναγκαζόμενη έτσι να διακόψει τις υπηρεσίες της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ζημιές εκατομμυρίων εξαιτίας των βανδαλισμών και των κλοπών που σημειώνονται σε κεραίες 5G

Βέβαια εδώ οι βανδαλισμοί δεν έχουν σχέση με το κύμα καταστροφών στην Ευρώπη όπου σχετίζουν το δίκτυο με τον κορωνοϊό , καθώς η κλοπή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αλλά λίγη σημασία έχει: Το δίκτυο 5G φαίνεται πως γίνεται στόχος σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο Ernest Paul, γενικός διευθυντής της MTN δήλωσε ότι οι ζημιές στους πύργους της τηλεφωνίας είναι τόσο εκτεταμένες που η επιδιόρθωση και η αντικατάστασή τους είναι πλέον ασύμφορη.

Όπως αναφέρεται το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στο Gauteng αλλά πρακτικά σε όκη τη χώρα με τους πύργους να «πέφτουν» ο ένας μετά τον άλλο.