ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης - 3 νεκροί, 57 διασωθέντες

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 422

Frontex ploio metanastes limenikoi 310120Με θυελλώδεις ανέμους επιχειρούν αναζητώντας και άλλους επιζώντες.

Τρεις σορούς και 57 διασωθέντες, έχουν περισυλλέγει έως αυτή την ώρα από τη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, οι αρχές και το λιμενικό σώμα σε μια επιχείρηση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμα πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες του σκάφους που βούλιαξε, ενώ το σκάφος σύμφωνα με πληροφορίες κατευθυνόταν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι σοροί είναι μίας γυναίκας και δύο παιδιών. Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες, της Δευτέρας για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή στην Κρήτη όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι σοροί με 19 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο που αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση και το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε. Στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ