ΔΗΜΟΣ

Θλιβερή η συνεχής προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου από την Πρόεδρό του

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 213

Mantikos Michalis 090519Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι, αν για οποιαδήποτε λόγο το συμβούλιο της κοινότητας δεν ασκεί τις αρμοδιότητές του τις ασκεί ο Δήμος με τα αρμόδια όργανά του.

Έτσι, ο  Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κώστας Ταρασλιάς, ως έμπειρο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άριστος γνώστης της νομοθεσίας, εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου (ΔΣ), στις 31-7-2020, το θέμα: « Γνωμοδότηση περί έγκρισης χωροθέτησης γλυπτού αφιερωμένου στον πρώτο περίπλου της γης πριν από 500 χρόνια και στους Έλληνες ναυτικούς που συμμετείχαν στην αποστολή» , χωρίς την γνώμη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου που αυτό όφειλε εκ του νόμου να εκφράσει, αφού όπως φαίνεται αυτό δεν έχει ασκήσει τις αρμοδιότητές του. Φυσικά,  η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα με την υπ’ αριθμό απόφαση 188/2020, με την παρουσία μάλιστα της Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου.

Ωστόσο, στις  8-9-2020 με σοβαρή καθυστέρηση, δηλαδή ένα μήνα μετά την ήδη ληφθείσα απόφαση του ΔΣ, στάλθηκε πρόσκληση στα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου για έκτακτη συνεδρίαση στις 9-9-2020, ημέρα των αποκαλυπτηρίων του μνημείου στην περιοχή του Ενυδρείου, με τη δια περιφοράς διαδικασία με ώρα έναρξης 09:00 και πέρας 12:00, με το ίδιο θέμα!

Δυστυχώς, η συμπεριφορά της Προέδρου έχει ως θλιβερό αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ρόδου απαξιώνοντας το ρόλο του, αφού του στερεί την δυνατότητα να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, για λόγους που μπορούν να γίνουν αμέσως αντιληπτοί από τα πρακτικά- και όχι μόνο- των συνεδριάσεων του Συμβουλίου.