ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όταν το ηλεκτροκίνητο όχημα του Δήμου Ρόδου σώζει ζωές!

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 308

EKAB Ilektronika Auto PP 140820aΤεράστια συμβολή στην αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού περιστατικού στην Παλιά Πόλη είχε το ηλεκτροκίνητο όχημα του Δήμου Ρόδου πρίν τρείς ημέρες

όταν συμπολίτισσά μας και κάτοικος της Μεσαιωνικής Πόλης χρειάστηκε να διακομισθεί επειγόντως στο νοσοκομείο της πόλης μας.

Για να μπορέσει να εκτελέσει την μεταφορά ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος θα έπρεπε να ενημερώσει το κέντρο επιχειρήσεων του ΡΟΔΑ, όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνος του ένας οδηγός, όμως στην περίπτωση αυτή αξίζει να αναφερθεί ότι ο οδηγός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πρώτα βοήθησε να σωθεί η συμπολίτησά μας, και μετέπειτα ενημέρωσε τους υπεύθυνούς του.

Ο οδηγός, όταν ειδοποιήθηκε από κάτοικο, περίμενε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στον τόπο του συμβάντος. Επίσης, περίμενε και μετέφερε την σοβαρά τραυματία πίσω στο ασθενοφόρο, γεγονός που τον ανάγκασε να καθαρίσει το αυτοκίνητο από τα αίματα και όχι μόνο που είχε λερωθεί, με δικά του έξοδα. Για το λόγω αυτό θεωρούμε ότι καλό θα είναι τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν κάποια ειδικά νάιλον μιας χρήσης ώστε να τοποθετούνται και να αφαιρούνται εύκολα ώστε τα οχήματα να μπορούν να συνεχίζουν άμεσα την τεράστια αυτή προσφορά τους στον καθημερινό άνθρωπο αλλά και αυτές τις ειδικές περιπτώσεις που μπορούν να συμβάλλουν σώζοντας ζωές!

Στη διαδρομή συνάντησαν ορισμένα εμπόδια στο δρόμο λόγω της κακής νοοτροπίας κάποιων αγενών συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν διστάζουν να παρεμποδίζουν με τραπέζοκαθίσματα θεωρώντας ότι κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης του ανήκει. Μάλιστα δεν είναι λίγα τα περιστατικά που δεν αφήνουν τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα να κινούνται κανονικά στους δρόμους της Παλιάς Πόλης για να μην αποσπούν την προσοχή των υποψήφιων πελατών τους και δεν καθίσουν στα τραπεζάκια τους… έλεος πιά!!!!

EKAB Ilektronika Auto PP 140820a

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ευχαριστούν δημόσια

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο, τον Πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρη Τσίκκη καθώς και τον οδηγό του οχήματος.

Κάποια πράγματα θα πρέπει να αναγνωρίζονται, ειδικά όταν αφορούν θέματα υγείας και ασφάλειας των κατοίκων του νησιού.

   

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου

Μανώλης Σφυράκης

Παναγιώτης Σπανός

Ιωάννης Ανδρίκος