ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρδαλιάς: Οριστικό lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη, Λάρισα - Συναγερμός σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Xardalias 291020Πορτοκαλί και κόκκινες όλες οι Περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα - Ποιες περιοχές ανέβηκαν επίπεδο - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Έκτακτη ενημέρωση έγινε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, "κόκκινο", ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός. Όπως ανέφερε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Από αύριο λοιπόν στις 6:00 θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Στο επίπεδο 3, "πορτοκαλί" ανεβαίνουν από αύριο οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής. Επιπλέον, στο επίπεδο 2 από το επίπεδο 1 ανεβαίνουν οι Περιφέρειες Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Επιβεβαιώθηκαν όσα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε οι Περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο "επίπεδο 4" και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται "στο κόκκινο". "Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου", τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ