ΑΣΙΑ

Νεκροί δύο επιβάτες του Diamond Princess

Virus Krouazieroploio 070220aΤους δύο πρώτους νεκρούς από εκατοντάδες που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό COVID-19 στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess ανακοίνωσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ιαπωνίας.

Οι δύο ασθενείς που κατέληξαν, είχαν τεθεί σε καραντίνα εντός του πλοίου μαζί με περισσότερους από 500 συνταξιδιώτες τους. Το Diamond Princess είχε απομονωθεί στο λιμάνι της ιαπωνικής πόλης Γιοκοχάμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των θανάτων από τους μολυσμένους στο κρουαζιερόπλοιο θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

 

Στους 2.118 συνολικά οι νεκροί στην Κίνα - Μόλις 394 νέα κρούσματα την Τετάρτη

Στους 2.118 αυξήθηκαν οι νεκροί στην Κίνα από την επιδημία που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός COVID-19, καθώς στη λίστα θανάτου προστέθηκαν άλλοι 114 άνθρωποι σε όλη την κινεζική επικράτεια.

Τα θετικά μηνύματα ήρθαν από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Συνολικά 394 νέα κρούσματα του κοροναϊού που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας κατέγραψαν οι αρχές στην ηπειρωτική Κίνα χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 23η Ιανουαρίου.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε έτσι σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, αναφέρθηκαν 108 νέοι θάνατοι, οι 88 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Ουχάν, την πρωτεύουσά της. Από έναν θάνατο κατέγραψαν οι αρχές στις επαρχίες Χεμπέι, Σαγκάη, Φουτζιάν, Σαντόνγκ, Γιουνάν και Σαανσί, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Πέραν της Χουμπέι, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων μειώθηκε για 16η συναπτή ημέρα στα 45. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ίδια του Χουμπέι είναι θεαματικά μειωμένος σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.693).

Συνολικά 16.155 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.