Οι ειδήσεις σε εικόνες

Μιλάμε με τα μάτια!

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ

Petaladika
Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία για λόγους ασφαλείας

Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία για λόγους ασφαλείας

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα εντοπίστηκε και επιβεβαιώθηκε στην Αθήνα.

Η ΕΕ περιμένει από την Τουρκία να... συνετιστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταναστευτικές ροές

Η ΕΕ περιμένει από την Τουρκία να... συνετιστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταναστευτικές ροές

«Η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα μια αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες στη χώρα...

COVID-19: Aπόσπασμα βιβλίου του 2008 αναφέρει βιολογικό όπλο με το όνομα «Wuhan-400»!

COVID-19: Aπόσπασμα βιβλίου του 2008 αναφέρει βιολογικό όπλο με το όνομα «Wuhan-400»!

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «The Eyes of Darkness», το οποίο έγραψε πριν πολλά χρόνια ο διάσημος...

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σύνορα - Κ.Μητσοτάκης: «Κίνδυνος από τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες»

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σύνορα - Κ.Μητσοτάκης: «Κίνδυνος από τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες»

Έκτακτα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και...

Tρία τα κρούσματα του κωρονοϊού στην Ελλάδα: Θετικό το παιδί της 38χρονης & μια 40χρονη γυναίκα στην Αθήνα

Tρία τα κρούσματα του κωρονοϊού στην Ελλάδα: Θετικό το παιδί της 38χρονης & μια 40χρονη γυναίκα στην Αθήνα

Μετά την 38χρονη και το παιδί της στη Θεσσαλονίκη, έχουμε το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού και στην...

Aνακοίνωση «κεραυνός» για κυβέρνηση από Ένωση Στρατιωτικών: «Γιατί τρέφετε το μίσος μεταξύ των Ελλήνων;»

Aνακοίνωση «κεραυνός» για κυβέρνηση από Ένωση Στρατιωτικών: «Γιατί τρέφετε το μίσος μεταξύ των Ελλήνων;»

Με επιστολή «κεραυνό» προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους των νησιών η...

Η Αθήνα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι νομικά άκυρο»

Η Αθήνα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι νομικά άκυρο»

Η Αθήνα με επιστολή που κατέθεσε στον ΟΗΕ η Ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος Μαρία Θεοφίλη στις 19...

Μεγάλη περιοδεία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στην Αυστραλία

Μεγάλη περιοδεία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στην Αυστραλία

Μια εξαιρετικά σημαντική περιοδεία στην Αυστραλία ξεκινά από τις 28 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της...

Επίσημη πρόσκληση του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου στους επαναπατρισθέντες Ρόδιους της Διασποράς

Επίσημη πρόσκληση του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου στους επαναπατρισθέντες Ρόδιους της Διασποράς

Επίσημη πρόσκληση για συνάντηση γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης προς τους Ρόδιους της Διασποράς που...

  • Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία για λόγους ασφαλείας

    Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Κλείνουν σχολεία για λόγους ασφαλείας

    Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 16:39
  • Η ΕΕ περιμένει από την Τουρκία να... συνετιστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις μεταναστευτικές ροές

    Η ΕΕ περιμένει από την Τουρκία να... συνετιστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τις...

    Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 16:37
  • COVID-19: Aπόσπασμα βιβλίου του 2008 αναφέρει βιολογικό όπλο με το όνομα «Wuhan-400»!

    COVID-19: Aπόσπασμα βιβλίου του 2008 αναφέρει βιολογικό όπλο με το όνομα «Wuhan-400»!

    Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 16:33
  • Ηλικιωμένος οδηγός πήρε παραμάζωμα δέντρα και κολώνες στην παραλιακή οδό στο Ζέφυρος –Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!

    Ηλικιωμένος οδηγός πήρε παραμάζωμα δέντρα και κολώνες στην παραλιακή οδό στο Ζέφυρος –Από θαύμα...

    Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 16:29
  • Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σύνορα - Κ.Μητσοτάκης: «Κίνδυνος από τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες»

    Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σύνορα - Κ.Μητσοτάκης: «Κίνδυνος από τους αλλοδαπούς παράνομους...

    Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 16:00
  • Tρία τα κρούσματα του κωρονοϊού στην Ελλάδα: Θετικό το παιδί της 38χρονης & μια 40χρονη γυναίκα στην Αθήνα

    Tρία τα κρούσματα του κωρονοϊού στην Ελλάδα: Θετικό το παιδί της 38χρονης & μια 40χρονη γυναίκα...

    Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:54
  • Aνακοίνωση «κεραυνός» για κυβέρνηση από Ένωση Στρατιωτικών: «Γιατί τρέφετε το μίσος μεταξύ των Ελλήνων;»

    Aνακοίνωση «κεραυνός» για κυβέρνηση από Ένωση Στρατιωτικών: «Γιατί τρέφετε το μίσος μεταξύ των...

    Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:51
  • Η Αθήνα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι νομικά άκυρο»

    Η Αθήνα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι νομικά άκυρο»

    Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:45
  • Μεγάλη περιοδεία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στην Αυστραλία

    Μεγάλη περιοδεία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στην Αυστραλία

    Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:42
  • Επίσημη πρόσκληση του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου στους επαναπατρισθέντες Ρόδιους της Διασποράς

    Επίσημη πρόσκληση του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου στους επαναπατρισθέντες Ρόδιους της...

    Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:39
Liliput-Club

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε ηλικία 63 ετών

Maxairitsas 090919a«Μουδιασμένος» ο καλλιτεχνικός και όχι μόνο κόσμος καθώς έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδοποιός διέμενε τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό Μαγνησίας.

Στις 4:30 το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για το περιστατικό με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Εστάλη κινητή μονάδα με γιατρό, ο οποίος όμως διαπίστωσε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ήδη νεκρός από καρδιακή προσβολή.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ ειδοποίησε η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο γνωστός τραγουδοποιός είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο Βόλου, ενώ για αύριο ήταν προγραμματισμένη η συναυλία στο Ηρώδειο, όπου θα τραγουδούσαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο Λ. Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Οι Τερμίτες

Οι Τερμίτες δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (φωνή, κιθάρα), Παύλο Κικριλή (ακουστική κιθάρα), Δημήτρη Βασαλάκη (ηλεκτρικό μπάσσο) και Αντώνη Μιτζέλο (σόλο κιθάρα) καθώς και τον Τόλη Σκαματζούρα στα τύμπανα. Η αρχική ονομασία τους ήταν P.L.J. Band (Paul=Παύλος Κικριλής, Larry=Λ.Μαχαιρίτσας, Jimmy=Δημήτρης Βασαλάκης).

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τον τίτλο «Armageddon» και περιείχε 9 κομμάτια σε αγγλικό στίχο ή Instrumental. Ο δίσκος αρχικά πούλησε ελάχιστα κομμάτια (γύρω στα 400).

 

Το 1983, έπειτα από την αποτυχία αυτή του πρώτου τους δίσκου, το συγκρότημα αποφασίζει να στραφεί στον Ελληνικό στίχο. Μαζί με τη γλώσσα των στίχων αλλάζει και το όνομα του συγκροτήματος το οποίο καλείται πλέον Τερμίτες. Στο συγκρότημα προστίθεται ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα ντραμς. Τους στίχους σε αρκετά κομμάτια γράφει ο Μιχάλης Μαρματάκης. Κυκλοφορεί ο ομώνυμος δίσκος (Τερμίτες).

Το 1984 κυκλοφορεί ο δίσκος «Αμαρτωλή Μαρία» με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.

Το 1986 την παραγωγή των δίσκων αναλαμβάνει η Virgin. Κυκλοφορεί ο δίσκος «Τσιμεντένια τραίνα». Από το συγκρότημα έχει αποχωρήσει ο Δημήτρης Βασαλάκης και πλέον ο Παύλος Κικριλής γίνεται ο μπασίστας του συγκροτήματος. Παράλληλα γίνεται μια συναυλία στο Λυκαβηττό. Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας, ο Σάκης Μπουλάς και ο Αντώνης Βαρδής. Το κομμάτι «Πόσο σε θέλω» βγαίνει ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή πάνω στη σκηνή… Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ηχογραφημένη με τον τίτλο «Τσιμεντένιο Κονσέρτο».

Το 1988 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος με την ονομασία «Περιμένοντας τη βροχή». Είναι επίσης το έτος διάλυσης του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, το συγκρότημα διαλύεται επειδή είχε αρχίσει να αλλοιώνεται το στυλ του και επειδή η rock μουσική δεν ακουγόταν εκείνη την εποχή στον Ελληνικό χώρο. Δίνουν ωστόσο την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν έπειτα από 10 χρόνια για μια μεγάλη συναυλία.

Η συναυλία αυτή πραγματικά έλαβε χώρα το 1998 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το οποίο ήταν κατάμεστο. Συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι καλλιτέχνες,μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Σμοΐλης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πάνος Κατσιμίχας και άλλοι. Η ηχογράφηση της συναυλίας κυκλοφορεί δυο χρόνια αργότερα σε ένα διπλό CD με τον τίτλο «Η συναυλία» και πουλάει αρκετά κομμάτια. Η συναυλία (ή αποσπάσματα αυτής) μεταδίδεται κατά καιρούς από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια.

 

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι:

Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

 

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε δηλώσει επανειλημμένα πως είναι οπαδός της Νίκης Βόλου.

 

Τραγούδια που αγαπήθηκαν

Τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. “Ένας Τούρκος στο Παρίσι”, “Και τι ζητάω”, “Τερατάκια τσέπης”, “Έλα ψυχούλα μου”, “Διδυμότειχο μπλουζ” είναι μερικά μόνο από όσα έγιναν πασίγνωστα στο πανελλήνιο.

Δισκογραφία

Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
Διδυμότειχο Blues (1991)
Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
Παυσίλυπον (1997)
Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
Ένας κι Ένας (2000)
Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
Στο Αφιερώνω (2003)
Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
Αλκυονίδες Μέρες (2005)
Ήρωες με Καρμπόν (2006)
Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
Η Ενοχή των Αμνών (2010)
Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
Άλλαξαν πολλά (2017)

Μουσική για θέατρο

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

"Όπως σας αρέσει" του θεάτρου Τέχνης
"Τρικυμία" του Σαίξπηρ
"Ομήρου Ιλιάδα"
"Ο πρίγκιπας και ο φτωχός"
"Χωρίς οικογένεια"
"Η θαλλασοχώρα"
"Ο πεταλουδόσαυρος"
"Τρωάδες"

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Mantikos SwotAnalysis 021019

Η καλή συντήρηση-αντικατάσταση-νέο τοποθέτηση φανών, αντάξια… τόσο του επιπέδου που διακατέχει το τεχνικό εργατικό δυναμικό κι άλλο τόσο από την καλαισθησία των Αρχών!

Άτσα ρε μάγκες… ωραίοι είσαστε!!!

 

Εύρεση άρθρου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ