Οι ειδήσεις σε εικόνες

Μιλάμε με τα μάτια!

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΕΡΑ

Rania
Το μεγάλο κόλπο των φαρμακευτικών με τα οπιοειδή

Το μεγάλο κόλπο των φαρμακευτικών με τα οπιοειδή

Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν οπιοειδή είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους αλλά...

Σκόνη από την καταστροφή αστεροειδούς οδήγησε τη Γη σε εποχή παγετώνων

Σκόνη από την καταστροφή αστεροειδούς οδήγησε τη Γη σε εποχή παγετώνων

Η συντριβή ενός τεράστιου αστεροειδούς γέμισε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα με μεγάλες ποσότητες...

Ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει με «ενέργεια» την παραμεθόριο

Ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει με «ενέργεια» την παραμεθόριο

Ο ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και μετά από σχετικό αίτημα της 95ης...

Αναβάλλεται προσωρινά  12ο διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

Αναβάλλεται προσωρινά 12ο διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου...

Δραστηριότητες Βασίλη Α. Υψηλάντη

Δραστηριότητες Βασίλη Α. Υψηλάντη

Ικανοποίηση αιτήματος για την τοποθέτηση υπαλλήλων στη δημόσια βιβλιοθήκη Ρόδου.

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθές μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ....

Τα γεωτρύπανα φεύγουν, οι απειλές μένουν – Η Τουρκία με τακτική «καρότου και μαστιγίου»

Τα γεωτρύπανα φεύγουν, οι απειλές μένουν – Η Τουρκία με τακτική «καρότου και μαστιγίου»

Τα γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ μπορεί να έφυγαν από την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά η Αγκυρα συνεχίζει να...

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό & πέντε τραυματίες κοντά στον Λευκό Οίκο

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό & πέντε τραυματίες κοντά στον Λευκό Οίκο

Την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον,...

Χ.Ακάρ: «Είμαστε αποφασισμένοι για νέο

Χ.Ακάρ: «Είμαστε αποφασισμένοι για νέο "Αττίλα" όπως το 1974»

Για έναν νέο «Αττίλα» στην Κύπρο απείλησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ αναφέροντας πως «η Τουρκία έχει...

Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ακραίας αιμομιξίας

Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ακραίας αιμομιξίας

Μια έρευνα που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση «Nature», ρίχνει φως σε ένα καλά...

  • Το μεγάλο κόλπο των φαρμακευτικών με τα οπιοειδή

    Το μεγάλο κόλπο των φαρμακευτικών με τα οπιοειδή

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:19
  • Σκόνη από την καταστροφή αστεροειδούς οδήγησε τη Γη σε εποχή παγετώνων

    Σκόνη από την καταστροφή αστεροειδούς οδήγησε τη Γη σε εποχή παγετώνων

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 14:13
  • Ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει με «ενέργεια» την παραμεθόριο

    Ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει με «ενέργεια» την παραμεθόριο

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 10:07
  • Αναβάλλεται προσωρινά  12ο διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

    Αναβάλλεται προσωρινά 12ο διεθνές φεστιβάλ Ρόδου

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 10:02
  • Δραστηριότητες Βασίλη Α. Υψηλάντη

    Δραστηριότητες Βασίλη Α. Υψηλάντη

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:48
  • Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη

    Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου με τον Αντιδήμαρχο...

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:42
  • Τα γεωτρύπανα φεύγουν, οι απειλές μένουν – Η Τουρκία με τακτική «καρότου και μαστιγίου»

    Τα γεωτρύπανα φεύγουν, οι απειλές μένουν – Η Τουρκία με τακτική «καρότου και μαστιγίου»

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:38
  • Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό & πέντε τραυματίες κοντά στον Λευκό Οίκο

    Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό & πέντε τραυματίες κοντά στον Λευκό Οίκο

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:32
  • Χ.Ακάρ: «Είμαστε αποφασισμένοι για νέο

    Χ.Ακάρ: «Είμαστε αποφασισμένοι για νέο "Αττίλα" όπως το 1974»

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:24
  • Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ακραίας αιμομιξίας

    Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ακραίας αιμομιξίας

    Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:21
Petaladika

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε ηλικία 63 ετών

Maxairitsas 090919a«Μουδιασμένος» ο καλλιτεχνικός και όχι μόνο κόσμος καθώς έφυγε από τη ζωή ο γνωστός και αγαπημένος τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδοποιός διέμενε τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό Μαγνησίας.

Στις 4:30 το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για το περιστατικό με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Εστάλη κινητή μονάδα με γιατρό, ο οποίος όμως διαπίστωσε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ήδη νεκρός από καρδιακή προσβολή.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ ειδοποίησε η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο γνωστός τραγουδοποιός είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο Βόλου, ενώ για αύριο ήταν προγραμματισμένη η συναυλία στο Ηρώδειο, όπου θα τραγουδούσαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο Λ. Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους “P.L.J. Band” με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.

Οι Τερμίτες

Οι Τερμίτες δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (φωνή, κιθάρα), Παύλο Κικριλή (ακουστική κιθάρα), Δημήτρη Βασαλάκη (ηλεκτρικό μπάσσο) και Αντώνη Μιτζέλο (σόλο κιθάρα) καθώς και τον Τόλη Σκαματζούρα στα τύμπανα. Η αρχική ονομασία τους ήταν P.L.J. Band (Paul=Παύλος Κικριλής, Larry=Λ.Μαχαιρίτσας, Jimmy=Δημήτρης Βασαλάκης).

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τον τίτλο «Armageddon» και περιείχε 9 κομμάτια σε αγγλικό στίχο ή Instrumental. Ο δίσκος αρχικά πούλησε ελάχιστα κομμάτια (γύρω στα 400).

 

Το 1983, έπειτα από την αποτυχία αυτή του πρώτου τους δίσκου, το συγκρότημα αποφασίζει να στραφεί στον Ελληνικό στίχο. Μαζί με τη γλώσσα των στίχων αλλάζει και το όνομα του συγκροτήματος το οποίο καλείται πλέον Τερμίτες. Στο συγκρότημα προστίθεται ο Φίλιππος Σπυρόπουλος στα ντραμς. Τους στίχους σε αρκετά κομμάτια γράφει ο Μιχάλης Μαρματάκης. Κυκλοφορεί ο ομώνυμος δίσκος (Τερμίτες).

Το 1984 κυκλοφορεί ο δίσκος «Αμαρτωλή Μαρία» με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα.

Το 1986 την παραγωγή των δίσκων αναλαμβάνει η Virgin. Κυκλοφορεί ο δίσκος «Τσιμεντένια τραίνα». Από το συγκρότημα έχει αποχωρήσει ο Δημήτρης Βασαλάκης και πλέον ο Παύλος Κικριλής γίνεται ο μπασίστας του συγκροτήματος. Παράλληλα γίνεται μια συναυλία στο Λυκαβηττό. Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας, ο Σάκης Μπουλάς και ο Αντώνης Βαρδής. Το κομμάτι «Πόσο σε θέλω» βγαίνει ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή πάνω στη σκηνή… Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ηχογραφημένη με τον τίτλο «Τσιμεντένιο Κονσέρτο».

Το 1988 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος με την ονομασία «Περιμένοντας τη βροχή». Είναι επίσης το έτος διάλυσης του συγκροτήματος. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, το συγκρότημα διαλύεται επειδή είχε αρχίσει να αλλοιώνεται το στυλ του και επειδή η rock μουσική δεν ακουγόταν εκείνη την εποχή στον Ελληνικό χώρο. Δίνουν ωστόσο την υπόσχεση να ξανασυναντηθούν έπειτα από 10 χρόνια για μια μεγάλη συναυλία.

Η συναυλία αυτή πραγματικά έλαβε χώρα το 1998 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το οποίο ήταν κατάμεστο. Συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι καλλιτέχνες,μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Σμοΐλης, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πάνος Κατσιμίχας και άλλοι. Η ηχογράφηση της συναυλίας κυκλοφορεί δυο χρόνια αργότερα σε ένα διπλό CD με τον τίτλο «Η συναυλία» και πουλάει αρκετά κομμάτια. Η συναυλία (ή αποσπάσματα αυτής) μεταδίδεται κατά καιρούς από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια.

 

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι:

Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, “Κίτρινα Ποδήλατα”, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, “W.C.” κ.α.

 

Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Χαρούλα Αλεξίου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε δηλώσει επανειλημμένα πως είναι οπαδός της Νίκης Βόλου.

 

Τραγούδια που αγαπήθηκαν

Τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. “Ένας Τούρκος στο Παρίσι”, “Και τι ζητάω”, “Τερατάκια τσέπης”, “Έλα ψυχούλα μου”, “Διδυμότειχο μπλουζ” είναι μερικά μόνο από όσα έγιναν πασίγνωστα στο πανελλήνιο.

Δισκογραφία

Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
Διδυμότειχο Blues (1991)
Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
Παυσίλυπον (1997)
Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
Ένας κι Ένας (2000)
Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
Στο Αφιερώνω (2003)
Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
Αλκυονίδες Μέρες (2005)
Ήρωες με Καρμπόν (2006)
Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
Η Ενοχή των Αμνών (2010)
Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
Άλλαξαν πολλά (2017)

Μουσική για θέατρο

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο στις παραστάσεις:

"Όπως σας αρέσει" του θεάτρου Τέχνης
"Τρικυμία" του Σαίξπηρ
"Ομήρου Ιλιάδα"
"Ο πρίγκιπας και ο φτωχός"
"Χωρίς οικογένεια"
"Η θαλλασοχώρα"
"Ο πεταλουδόσαυρος"
"Τρωάδες"

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Astegoi Stokxolmi 160919

Εικόνα από την …ευημερούσα Σουηδία!
Αυτή είναι η πρόσφατη (Σάββατο 31 Αυγούστου 2019) εικόνα της “ευημερίας” στην Σουηδία στο κέντρο της πρωτεύουσας Στοκχόλμη. Άστεγοι που δεν έχουν που να βρουν στέγη και κοιμούνται στα πεζοδρόμια. Ίδιες οι εικόνες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, ακόμη πιο τραγικές στην Αφρική….

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ