ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Τα σπίτια ως τόποι ασφάλειας και προοπτικής. Η σημασία του χώρου στο μεγάλωμα του Ανθρώπου»

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 973

DIODOS Logo 090618aΤο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος»,  οργανώνει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών πρόκειται να υλοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο που απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, με θέμα:

«Τα σπίτια ως τόποι ασφάλειας και προοπτικής. Η σημασία του χώρου στο μεγάλωμα του Ανθρώπου».

Το βιωματικό σεμινάριο στοχεύει στην κατανόηση της έννοιας του σπιτιού ως «προέκταση του εαυτού στους διάφορους τόπους», καθώς συνδέεται με την αίσθηση συνέχειας με σημαντικά μέρη και ανθρώπους του παρελθόντος και νοηματοδοτείται από ιστορίες και δυνατότητες ως χώρος γεμάτος μνήμες. Είναι μια έννοια που αλλάζει διαρκώς καθώς οι άνθρωποι περιγράφουν τις μνήμες και τις προσωπικές ιστορίες της ζωής τους. Στο πλαίσιο αυτό, το σεμινάριο έχει σκοπό να αναδείξει πως οι άνθρωποι «αξιοποιούν» τα σπίτια για να εκφράσουν κάτι για τον εαυτό τους.

 Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την  Παρασκευή  15 Φεβρουαρίου 2019  και ώρα 17:30 - 20:00 με  διάρκεια πέντε (5) εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Διόδου, Ερυθρού Σταυρού 37, Ρόδος.

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου, ο αριθμός των συμμετεχόντων δε θα ξεπερνά τα 20 άτομα. Για το λόγο αυτό, οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες με καταληκτική ημερομηνία την 13η Φεβρουαρίου 2019. 

Υπεύθυνος υλοποίησης είναι ο κ. Σπύρος Στογιάννης,  Κοινωνικός Λειτουργός- Στέλεχος Πρόληψης. Όλα τα προγράμματα της «Διόδου» υλοποιούνται  χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων. 

Για  οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλ. 22410-77205 από τις  8:00 - 14:30.